2 juni 2024
15:00

FBK Karlstad

Referat: IFK Västerås FK - FBK Karlstad

Idag tog vi emot Karlstad på ett soligt och varmt R10. En del skador gjorde att vi fick pussla lite på positionerna och extra kul att Linus nu är tillbaka i målet med oss. Tanken för dagen var att vända mycket i backlinjen och spara på krafterna. Gästerna tog en tidig ledning men vi kom snabbt tillbaka och gör en riktigt bra första halvlek där vi skapar ett flertal vassa avslut och rullar boll på ett riktigt bra sätt. Utdelningen väntar dock till senare då Isac iskallt rullar in en straff efter att väntat ut målvakten i Karlstad. En frilägessituation lite senare leder till utvisning för gästerna och vi kan gå till halvlek med 1-1 och en man mer på plan. Första 20 i andra är också riktigt bra och toppas av fint inspel från Isac till Kevin som behärskat slår in 2-1. Sista 20 tappar vi helt kontrollen på matchen och är så när på att tappa 3 poängaren men killarna håller ifrån. Skön vinst idag, bra jobbat killar!! Tack till kioskansvariga, domare, publik och tillresta Karlstad. Grattis till vår nya coach Nimas första seger med grabbarna!